Werk proces Dancing flame

Test van een opbrandende kaars
Test van een opbrandende kaars

Tijdens Fjoertoer Egmond 2023 heb ik een animatie in de kerk en op de kerk geprojecteerd. Van te voren ben ik een paar keer naar de locatie gegaan om de afstanden te berekenen en een mooie plek uit te zoeken.

Omdat bij projectie kleuren heel anders kunnen uitvallen dan je op een scherm ziet, test ik de animatie op een nepmuurtje. Zo krijg ik een idee van het uiteindelijke resultaat.

Door middel van filmpjes onderzoek ik de vlammen. Wat voor vormen nemen ze aan, welke kleuren hebben ze, hoe gaan ze aan en uit, wat gebeurt er in de wind, welke vorm heeft de rook, hoeveel licht ontstaat er en welke kleuren zie je dan.

Ik probeer dingen uit en ontdek wat wel en niet werkt. Begin weer overnieuw net zolang todat ik tevreden ben,

De eerste schets animatie
De eerste schets animatie
Foto Jørgen Koopmanschap
Foto Jørgen Koopmanschap
Foto Jørgen Koopmanschap
Foto Jørgen Koopmanschap
Foto Jørgen Koopmanschap
Foto Jørgen Koopmanschap

Op de computer voeg ik uiteindelijk alles samen.

Deze animatie was te zien op de kerktoren van de H.M.M. Alacoque kerk (Hoeverkerk) te Egmond aan den Hoef, tijdens de Fjoertoer van Egmond 2023.

Plastic Dragon was te zien in de kerk tijdens Fjoertoer Egmond 2023

Materiaalgebruik: Plexiglas, acrylverf, olieverf op waterbasis, pastelkrijt en houtskool.